ATT ÄLSKA LIVET!

Att känna samhörighet är viktigt. Att olika kulturer inte matchar varandra är ett faktum. Att personkemi är avgörande för djupare relationer är en levande verklighet och till sist men inte minst, att älska sitt liv är en förutsättning för att man skall kunna glädjas med andra människor i deras framgång och lycka.

Här i D så lever dom flesta västerlänningar väldigt gott. Vissa har det extremt förspänt och vissa har det medelmåttigt bra. Men oavsett vad, så har alla ett liv som i dom flesta andra kulturer skulle anses som få förunnat. Ändå så hör jag dagligen människor som klagar, är missnöjda, fokuserar på sin självupptagenhet, hur jobbigt det är att vara E fru, eller E barn. Vilket offer det är att bo så långt ifrån sina vänner och sin familj osv.
Vår första ladies samling som vi hade, så samlades en fantastisk skara kvinnor som äntligen kommit samman för att prisa G. Det är verkligen kanon roligt att äntligen få träffa härligt F människor.

Men när presentationen drog igång, så startar samma bränsletomma harvande om hur tufft det varit att aklimatisera sig här i D. Då kan inte jag som vanligt inte vara tyst, jag bara måste understryka att det är en brist på distans och en total självupptagenhet att fokusera på att livet skulle vara tufft här i D.

Oavsett var vi befinner oss så kommer livet alltid innehålla utmaningar. Det har ingenting att göra med, "var i världen vi bor". Om vi valt en plats så är det självvalt.

Detta råkade ske här i min lilla värld. Men även om man bor i USSSAAAA, S eller ngt annat västerländskt land så har vi det ofattbart bra.
Spendera några dagar och titta på arbetarna här i D som sliter i 40 plus värme och får några ynka korvören som dom kan skicka hem till sin lilla familj så att dom har mat för dagen. Då är det dags att strama upp din självömkan.
Varför eldar jag på om detta.
JO, för att i morse hade vi ett Bstudy och ämnet lyder, "lies that women believe". En kanon studie som verkligen gräver fram varje liten ingrediens av felaktig inställning till livet.
Vi har tre ämnen och jag valde så klart detta ämne, känner mig redan som värsta föredragshållaren, men det är enkelt för jag försöker leva och andas i krasshetens strålkastare.
En kvinna tog idag upp, att ta ansvar för sitt liv. Dvs. de flesta jag känner skyller alltid på andra inivider, om deras liv på ngt sätt har blivit miserabelt eller om det finns någon liten skavank som ligger och skaver.
Men det är som jag sa till den där kvinnan idag, i slutändan så har vi alltid ett 100 procentigt ansvar för vårat liv, oavsett vad andra människor gör mot oss. Det är bara att resa sig upp och välja att fokusera på målet, inte slösa energi på att försöka hitta människor man kan lägga över skulden på.

Om ditt liv inte är exakt som du önskar att det skulle vara, så är det bara du som kan förändar det.

Det var intressant att höra dom andra kvinnornas tankegångar, alla föll i skålen av självupptagenhet och självömkan i mina öron och ingen höll egentligen med mig när jag pratade på, ingen förutom P frun. Som nickade instämmande och refererade till mina iaktaganden ett par gånger.

Detta blev för mig ett tydligt bevis på att jag är en utomjording.....av 10 kvinnor så var det en enda kvinns som såg det såsom jag såg. Det säger ganska mkt.
Jag som länge trott att folk i största allmänhet ser saker så krasst som jag gör, men så är verkligen inte fallet, det fick jag tydligt bevis på idag.

JAG ÄLSKAR LIVET!


PLÖTSLIGT SÅ HÄNDER DET!

I förrgår hände ngt fantastiskt. Maiden stukade foten rejält för fyra dagar sedan. Hela foten svällde upp och hon kunde inte gå på den. Jag bäddade ner henne och pallade upp benet så högt jag kunde, smorde med tiiiigger balsam och massor av andra smärtlindrande krämer.

Hon ojjade sig och låg hela kvällen kvar i sin säng på min befallning. Nästa morgon så stack jag iväg och jobbade som vanligt och när jag kommer hem så stapplar hon omkring och foten har fått en ännu större svullnad och är helt blå. Jag beordrar henne att gå och lägga sig, vi pallar upp foten i högt läge igen och jag smörjer foten med olivolja och B på engelska  för henne, men eftersom hon inte förstår engelska så bra, så känner jag att hon inte kopplar på. Men jag hör DHA säga att nu gör jag foten helt iskall och lägger den i frysläge, jag frågar henne om hon känner att foten är istappskylig, och hon svarar ivrigt yes yes M den är helt kall. Jag tittar på foten i det mörka rummet och tänker att nu får G verka.

Jag sitter kvar på nedre plan så att hon inte skall smita ut och börja arbeta. Efter ett tag hör jag hur hon ivrigt pratar med någon i telefonen på hennes modersmål. Länge länge pågår samtalet. Vilket är ovanligt, eftersom dom oftast pratar ganska så korta samtal på sin mobil.

Plötsligt kommer hon inflygandes och hela hennes ansikte lyser som en solstråle. Hon ropar M M, tittar på min fot, all smärta är borta den blåa färgen har försvunnit och hon dansar runt för att visa mig att hon inte längre har ont i foten.
Jag flyger upp ur stolen och frågar henne vad som har hänt. Hon berättar att hon pratat med en av P i K och att han B för henne, hur hon under tiden upplevde hur G kraft kom in från huvudet och gick vidare ner i foten.
Hon dansar, skuttar och springer över golvet för att bevisa att smärtan är totalt utplånad. Innan kunde hon inte stödja sig på foten.
Jag tittar på foten och den blåa färgen är helt borta.

Hon ställer sig genast och dolar i köket och vi ropar om och om igen. TACK J, TACK J!!
Barnen kommer ner och bevittnar det stora M som precis har skett mitt framför våra ögon.

Tänk man får vara med om när man har människor som är 100 procentigt beroende av G!!

Fantastiskt!!!


Cocktail Glamour!

Helgen har varit raffinerande vild! Jag var trött som en zombie på lördag kväll toppade det hela med en tidig springtur innan solnedgången. Luften är bättre här i D nu.

Äntligen var det dags för min BFF att hosta vår sociala sofistikerade grupp som växer så det knakar. Nya härliga människor joinar in, men av ngn anledning är det bara jag som värvar. Svensson vill inte lära känna nya människor, man håller sig i sina kretsar och smetar in sig i varandra. Inget fel i djup gemenskap, men man måste vara öppen för nya människor och nya umgängesstilar.

Min Bff har arbetat dag och natt med att styra upp sin vackra våning. Det var så härligt att få glida in i hennes vackra hem, allt var riggat för en lyckat fest.

Vi var en härlig sammansättning av människor från alla olika världsdelar. Maten som vi alla bidrog med, bestod av fingerfood och som vanligt så smakade allt utsökt. Så underbart gott!!!
Inredningen var utsökt och vänninan hade verkligen lyckats rodda många nya möbler under de senaste veckorna. En nyvunnen vän S, som är Inredningsproffs här i D, (tidigare för fin fin butiken på Strraaannnddddvääägggen ST i Svedalas huvudstad) godkände!

Samtidigt som hon berättade om kunder som köper gardiner för 200 000 sek (helt normalt för dom loookaaalla även om det bara är deras weekend hus) och hon vill bara gråta när hon skräddarsytt ett modernt minimalistiskt hem för att sedan konstatera att det fått sällskap av Maaarrrriiiiiaaa Montttaaazzzaaammmies tassles. Tofsar är vackert i sig, men dom skall placeras i rätt sammanhang. Jag smög mig ut på balkongen en liten stund och njöt av den gudomliga utsikten. Atlantis hotellet glittrade som ett smycke, mitt ute i havet. 



För första gången joinade M (mörka tjejen från vänster sida) in på ett Unniiittteeed party. Våra döttrar är ju som twins och hänger ihop dag och natt, så äntligen har jag lyckats övertyga denna extremt upptagna 6 barnsmor att hänga med mig på lite vuxen nöje. Jag fick parera några gånger under kvällen, då vissa hintade på henne som att hon var singel och 25. När jag outade att hon har 6 barn!!!!! Så kippade folk efter andan. Hon är så otroligt fräsch!!!! I cant get over the fact that she has 6 kids!!!!!

Min Dolce klänning åkte på för andra helgen i rad....och mina Chaaaneel stilettos från NYC sommarens skörd. Tänk att herrarna är så galna i Channneeel, fick så många hints från dom sofistikerade senior herrarna, dom kan en hel del om mode, dessa äldre herrar minsann. Imponerande!

Vi dansade och partade långt in på natten och jag dunsade hem klockan 3 på morgon kvisten. Phuu!!

Sov några futtiga timmar och klev upp i ottan, svidade om och drog iväg till K. 
Bäbis A  lekte och hade så roligt på barntimmarna. Sedan bjöd jag in ett gäng för nattfika. Mannen som måste plugga hela dagarna, har inte tid att umgås med folk dagtid, bara nattetid efter klockan 10, då har han plöjt igenom alla böcker.
En sväng till mallet och sedan hem och börja laga "night tea" fika.
Glömde totalt bort att ta kort på det fina upplägget, det blev kolatårta, vit choklad mousse med färska bär, smördegskorgar med skagen röra och brushetta med fetaoströra med oliver och soltorkade tomater.
Vi sov siesta och gästerna rasade in vid 10 tiden. Det är livet i ett nötskal här i D.
Vi umgicks och skrattade tills 3 på morgonkvisten, vi hade så roligt! Trött som schalakan rasade vi ihop och sov som stockar. Lördagen blev en något lugnare dag, vi behövde återhämtning, vilade och tog det lugnt. Umgicks med grannarna ute i poolen. R och E drog iväg på en lång kanottur på kvällen, så häftigt.
Dom traskade bara ner från vårat hus och paddlade tills dom fick kramp, trodde aldrig att dom skulle komma tillbaka.
Så nu skall vi fixa fiskespön och börja dra upp lite färsk fisk.

I nästa inlägg så skall jag berätta om ett stort mirakel som skedde här hemma idag. Så häftigt!!! G är GOD!!!!

XO
JJ


MIN KÄRLEK OCH JAG!

igår hade jag en sådan där pms dag....fyyyy, such vad jag avskyr! allt utanför mig var toppen, men allt kändes så meningslöst. att springa runt här och göra sådant som faktiskt inte känns så betydelsefullt. sådant som kommer förgås en dag, så är mina pms dagar.

jag får evighetsnojja. känner att jag vill stå därute på fältet och svettas och se hur hungriga barn blir mätta, se hur olyckliga människor får en möjlighet, se hur jag kan vara med och förvandla för evigheten.

jag bad och lästa B på morgonen och försökte verkligen tanka mig full av G ord.
hela morgonen innan jag vaknade låg jag och bad i halvsömn......det kändes som att jag hade bett hela natten.

sedan kom kärleken och pratade med mig och jag fick distans. maidens man kom hem och talade om att han hade fått ett positivt löfte från dagens intervju som kärleken ordnat åt honom och sist men inte minst jag fick sverige rapporter från min fina vän att dom får vittna och be för massor av ofrälsta människor. dom har så många nu, så dom skulle kunna starta en församling.

jag la till ett chat med lite missionärer som arbetar så svetten lackar ute på fältet och fick diskutera lite. jag toppade detta med en 5 km springtur och tog i för kung och fosterland.
kom hem urlackad och trycket hade släppt.

om du är i pms mood, sitt inte bara där och låt tankarna snurra. be läs B, ropa till G!! omge dig med människor som kan ryta till åt dig. låt inte en enda minut stjälas ifrån dig, tiden är dyrbar och vi måste använda varje liten sekund på rätt sätt. den inställningen har jag och det driver mig.
det finns inte utrymme för depp, vi har det för bra för att ge deppet något utrymme.

idag känner jag mig som tarzan och är redo att ta itu med dagen. kickar off med ett härligt Bstudium hos vänninorna....så roligt, storfika och lite mat på köpet. sedan off till jobbet och se om jag kan göra underverk.

ha en underbar dag!!


SORG:(

min terapi blogg blev blockad för ett tag sedan, så sorligt. om dom visste hur mkt gratis terapi denna blogg ger mig, så skulle dom spara många terapi timmar till bättre behövande. bloggen är mitt sätt att resonera med mig själv och min omgivning, även om den öppna responsen i form av kommentarer är föga så betyder det mer än någonsin när folk droppar ett email och talar om att dom känner igen sig och känner sig styrkta, efter några rader med min blogg.

det är mitt syfte med bloggen, terapi och reflektion, därför är den ibland rätt så hetsig och hård, det är bara då man tänker till. för vissa svartnar det och låser sig, när det är hårt och hetsigt, men då är inte min blogg det rätta forumet. det finns så många andra bomullsmasserande bloggare därute som tar hand om den kategorin.

ok, så hur har livet var sedan sist.

väldigt bra faktiskt sedan sista girlpower inlägget.
arbetsbördan har lättat för mannen och plugget har han fått distans till. livet går inte under om man inte är bäst, det är viktigt att man inte tävlar med sig själv eller andra. för då blir man en odräglig människa som ganska snart kommer gå in i väggen. den mentala delen är allra viktgast. det är som mannen säger, fysiskt kan han jobba stenhårt, så länge den mentala delen inte pressas, men om den mentala delen börjar ifrågasättas, pressas, då drar en nedbrytande process igång. tunnelseende heter det, brist på distans, och man har helt enkelt förlorat sig själv, in i sig själv.
man måste behålla distansen, man är faktiskt en ganska obetydlig prick här på jorden om man inte tjänar och gör saker som har ett evighetsperspektiv.

vår pastor här i D hade en fenomenal predikan förra fredagen. kunde inte sagt det bättre själv, komiskt faktiskt, allt jag hade harvat på om här hemma...de två senaste veckorna, kom som ett brev på posten, men den här gången från pastorn. coolt att DHA koordinerar så briljant som han alltid gör.

jag är så lycklig att vi hittat denna fantastiska K, så lycklig. känner mig ganska så förstummad att man kan hitta en K som överensstämmer så maxat med oss, vi är inte helt enkla som familj, eftersom vi absolut inte klarar av det där med Kpolitik och anseende tjafset. jag kan lukta mig till det på långt håll, här gör pastornsfrun det ingen annan vill göra, men inte på ett så där felaktigt lutherskt sätt utan på ett glatt, engagerande sätt. man ser att hon njuter.

ladies group i veckan var oxå helt fantastisk. den amerikanska kvinnan som dragit igång det hela, delade hur hon bott i nästan alla världsdelar men aldrig haft så svårt att hitta riktiga vänner som i D.
mkt intressant vittnesbörd, och jag som tycker att D socialt sätt är så förspänt.

samtidigt som jag förstår vad hon menar, för om man vill ha härligt K vänner så är det svårt. och det vill man ju, och det har man verkligen saknat under dessa år, men förhoppningsvis har vi alla hittat varandra nu.
det var i alla fall otroligt trevligt. stormtrivdes.

ikväll är jag och R bjudna på fin party, det skall bli mkt intressant. skall försöka plåta lite bilder och berätta hur det var. vet inte riktigt vad jag skall förvänta mig, mer än att jag skall klistra på mina längsta ögonfransar, tupera håret max och springa en halvtimme innan vi drar, så att jag kan åla in mig i finstassen.
just nu längtar jag mest efter att få åka ut till SL och vara med och supporta ett barnhem, bygga upp hus åt dom fattiga och betjäna människor. nu är det på gång, jag känner mig så excited.
det skall bli så spännande. berättar mer när jag kan och får.

jag känner mig så tacksam att få leva detta liv, samtidigt som jag mer och mer kan konstatera att mitt sinne är inte fyllt av hur många fler hus vi kan köpa, hur många fler bilar vi kan ha, hur fina kläder, skor och prylar jag vill ha. nej, ärligt, det är inte viktigt, mina tankar cirkulerar dagarna i ända kring, hur många barnhem jag kan bygga, hur många små företag jag kan få vara med och starta åt dom fattiga människorna, hur många hus jag kan få vara med och bygga åt dom hemlösa, ja allt detta upptar hela mitt sinne för tillfälligt.
jag har aldrig varit ngn prylmänniska, har liksom alltid haft och fått allt jag behöver, det har inte varit mitt fokus. det vet alla som verkligen känner mig.
jag älskar människor och älskar att se människors liv förvandlade. men det är genom blod, svett och tårar.

i veckan hände något makalöst här hemma med maiden. hon var så självcentrerad kring sin situation att hon skall lämna D och föda sitt barn. jag satt med henne i två timmar och gestapo pratade om vikten av att ha perspektiv och leva ett liv i distans. målade upp alla människor som sitter i mkt mer fruktansvärda situationer än vad hon gör. då tänkte jag på alla skandinaviska vänner, som man aldrig skulle kunna säga ngt sådant till, för dom är såååå självupptagna och uppätna av sig och sitt. och skulle man säga ngt så skulle dom bara kontra, det är lätt för dig att säga.
istället för att växa upp och börja rikta blicken på livet som pågår runt omkring en. sluta upp med dåliga ursäkter som är ren lögn, både mot sig själv och mot andra. detta harvade jag på till M i två timmar.
efter detta samtal, så hände ngt så fantastiskt övernaturligt. det var som att en stor D lämnade hennes sinne, det var så påtagligt, jag kände det fysisikt hur denna självömkans D fick släppa tagit om henne sinne. jag B med henne och hon tittade storögt på mig med sina vackra ögon och sa M, jag känner mig fri. mitt sinne är lätt igen, efter detta var hon totalt förvandlad, när hennes man kom hem så såg han genast hennes förvandling och kommenterade genast förändringen.

dessa under i vardagen är mer värt än någonting annat, det får en att förstå att J är med oss och står på vår sida, i alla omständigheter. detta skulle kunna ske vem som helst, problemet är bara att det är få man kan vara så krass mot och som dessutom tar emot vad man säger så radikalt som M i detta fall.
friheten eller fångenskapen ligger i dina händer. den fria viljan, att inte stolt, prestigeaktigt stå emot är nyckleln till ett förvandlat sinne. i veckan fick jag se och förnimma det påtagligare än vad jag gjort på länge. jag önskar under och mirakler för oss alla och inte bara för en ödmjuk M. men om inte ödmjukheten finns där så uteblir miraklernas fantastiska manifestationer.

det var nog veckans allra häftigaste rapport so far.

jobbet är coolt, vill inte berätta så mkt...intigritet på det området, men det är kanon att få känna att man fortfarande kan veva med vänstern, samtidigt som man rattar med högern.

so far so good friends!!!


GIRLPOWER!!!

I torsdags hade jag dragit ihop 10 glada tjejer för utgång. middag på arrrrrmaaaani hoteeel i världens högsta byggnad. vad jag inte visste när jag riggade allt, var att jag fick massor med kunder och jobbade så att svetten lackade. klockan tickade och vi skulle sammanstråla klockan 8, när klockan var 7 var jag fortfarande ute på visning. jag kastade mig hem, tog en raggardusch, hade som tur var tvättat håret på morgonen, duschade av mig det värsta och slängde på mig kläderna, sminket, sprayade håret i cement och sminkade mig i ett huj.

vänninan next door skulle åka med mig och även bff D. vi skulle dessutom plocka upp vännina M på vägen. som tur var så vet alla om mina tidsbegrepp, och att jag alltid kommer sent till alla tillställningar. businesskvinnan D var framme först av alla och undrade om vi andra hade ångrat oss.

det blev en mkt trevlig kväll med hyfsat god mat, men desto snyggare inredning. jag bara njöt av atmosfären, så snyggt. inredningen andades minimalistisk armaaaaaniii stil.
mina bästa vänninor och jag behöver ingen cool miljö för att umgås,vi kan sitta var som helst och fortfarande njuta av varandras närvaro. men i torsdags, hängde några typsikt svenska tjejer med oxå, super trevliga och fina, men med det där beteendet att man måsta sitta i en cool miljö för att känna sig rätt.
åhhhhhhh....vad jag avskyr det tänket!!!!!! jag basunerade ut "vi är så coola så vi behöver ingen cool miljö för att bekräfta oss, vi är bekräftade i oss själva"!!!!
det där tänket och den där osäkerheten att man inte är IT folket, är så typsikt svenskt. svenne, socce tänk, I hate it!!!!
dit jag går, dit går min själ och allt jag har på insidan, dit går mina asgarv, min glöd och mitt engegemang. jag kan sitta på värsta haket och fortfarande fylla lokalen med glädje och oslagbar gemenskap, det är det enda jag är intresserad av.

jag kände mig så stolt att jag fick med mig den vackra kvinnan längst ut till höger. M har sex barn!!!!!! och ser fortfarande ut som en 20 åring både i kropp och ansikte. hon är så otroligt vacker, sminkar sig inte, men ser ändå ut så där......!!!!! hon går aldrig ut, finns ingen tid helt enkelt, med sex små barn med ett års mellanrum så finns det ingen tid för henne. hon är gift med en ameriiiikan som reser jorden runt och arbetar och drar ett stort lass själv. jag hade roddat så att våra flickor var barnvakt, hennes dotter är D allra bästa vän här i D.
det är så underbart att få se hur en tjej som M verkligen njuter att får komma ut, sitta ner i lugn och ro och för en gångs skull bara ha sig själv att tänka på.
dom andra två är mina BFF:s här i D, super friends!!!!!

inredningen gjorde mig knäsvag, jag i ett nötskal, njöt mer av den fantastiska interiören än av maten!



helgen har varit utmanande på många sätt. förra helgen satt jag nästan hela helgen och pratade med min extra familj om att ha rätt perspektiv på livet. och den här helgen var det dags för min egen familj.
de år som vi bodde i kappsäck, så fick jag så många obetalbara uppenbarelser som kommer bära mig genom hela livet. det faktum att först av allt så behöver man inte så mycket. man kan leva enkelt, bara man har familjen, vännerna och gemenskap. sedan betyder prylarna desto mindre. jag påminde min maidfamilj hur bekymmerslösa dom var när dom kom till oss för snart 5 år sedan. dom bodde i ett liten råttskrubb hos våra grannar (som jag hade fixat, eftersom det var det enda hus som hade ett utsidesmaidsrum.) vi var inte redo från vårat skandinaviska trångsynta box tänk att låta dom flytta in till oss, vi visste inte bättre.
rummet dom bodde i var inte större än en liten skokartong, 2.5 kvm yta gjorde att dom inte kunde gå in till sin säng, utan fick hoppa in från dörröppningen. maidens man tjänade ynka 1500 aed i mån och arbetade dag och natt på en skitig hårsalong i AD. dom hade inget kylskåp, bara en liten gasolspis med två plattor som dom lagade mat på. så enkelt och så spartanskt, ett ombyte av kläder som var lite finare som dom hade varje fredag när dom var lediga, men dom var så lyckliga. dom bjöd stolt in oss till sitt "lilla" hem och jag satt med dom på sängkanten som en packad sill och tittade på deras fotografier när dom berättade om sitt liv.

nu har dom ett helt annat liv. bra inkomst, egen bil, tillgång till hela vårat hus, ett megastort rum med vardagsrumsdel (alla möbler vi hade i gästrummet i arrrrabbiiian rannnnncheees, plus lite till. TV, egen kyl och frys, massor av fina kläder och en fin liten bäbis och snart en till på väg!! livet kan egentligen inte bli bättre. men med välfärd kan man förlora den där enkla glädjen över dom små små sakerna som faktiskt är det DYRBARASTE VI HAR!! hälsan, vännerna, att vi har varandra, att vi kan vakna varje dag och vi behöver inga aktiviteter, prylar eller konstgjord andning, vi behöver bara varandra och JEEESSSSSUUUUSSS!!!!
för alla som känner mig så vet ni att utan JEEEEESSSUUUUSSS så finns inte mitt liv.

när jag påminde dom om detta förra helgen och drog parallellerna för dom, så sprack ett leende så småningom fram från deras bedrövade ansikten. bedrövelsen som pressade dom hade sina orsaker, men egentligen ingenting som FAKTISKT betyder något, om man verkligen sätter saker och ting på sin spets.

i helgen var det vår familjs tur, och som en förberedelse på allt från förra helgen så var det inte alls svårt att skapa distans och perspektiv. jag lever i detta dagligen, sedan åren på luffen. jag har sett att man kan vara super lycklig om man bor i en hydda i thaaaaaiiilaaand, bara man har GUUUUUD,  varandra och god gemenskap.
här i D, försöker jag fokusera på gemenskapen, med allt komersiellt som duggar tätt dagligen så måste man fokusera på det som har evighetsperspektiv. inte så svårt för mig egentligen, eftersom jag alltid växt upp i en miljö av att människor är nummer ett!!

är det någonting jag har fått med mig hemifrån så är det att den rikaste sysselsättningen i livet är en kopp kaffe, fika eller mat med gode vänner. hemma i mitt barndomshem så är huset ALLTID FULLT AV MÄNNISKOR, OCH DÅ MENAR JAG ALLTID!!!!!  i sommar när mina barn var där hade dom så fullt upp varje dag, eftersom det ständigt trillar in folk som sätter sig runt köksbordet och vill ha mat, fika och dryck. barnen lagade luncher, bakade och stod i, alla som kom och besökte mitt barndomshem var så imponerad över mina barns oerhörda kapacitet att arbeta i köket och servera alla gäster som droppade in under dagen. ingen skulle kunna drömma om att vi har  två heltidhembiträden....nej inga bortskämda barn här inte:)

jag är så evigt tacksam att mina barn har precis som jag fått ta del i av vad som betyder mest i livet. att ingen shopping, lyx eller flärd kan fylla ens inre så mycket som gemenskap och relationer.

oavsett var vi i framtiden kommer befinna oss så är det allra viktigaste att vi får vara tillsammans med vår egen familj och  vår maidfamilj. tillsammans är vi starka nog att ta oss igenom vad som helst.
det har nästan gått så långt att det ger mig mer att tillbringa en hel dag med maidfamiljen än med någon annan utomstående. normalt sett så brukar maidfamiljen alltid åka ut på fredagkvällar, men den här helgen så kom dom och sa, madame.....vi vill bara vara här hos er och tillsammans hålla ihop!!! så fina, så underbara och så fantastiska.

en ny vecka och nya utmaningar står för dörren. har massor av jobbmöten och ja, livet är en gåva att förvalta och uppskatta. det är vårat eget ansvar att ställa oss själv mot väggen när distansen skyms av obetydliga och färgängliga ting.
lev i tacksamhet varje dag!

love


FÄRGER...

Den grålila färgen som alla JC butiker har, kombinerat med rosa i olika toner är hänförande. hela deras koncept andas kreativitet. möblerna, lamporna, tavlorna, speglarna, ja man vill bara ta med sig hela rummet hem. tanken var att vi skulle inreda ett JC rum i nya huset...Jac ville ha ett JC rum. men jag konstaterade snabbt att den mörka grålila färgen bara funkar om man har ett gigantiskt rum..typ minst 100 kvm, mörkt krymper och förminskar, och vi behöver se volym. så det får bli en annan gång i ett annat hus.

på samma sätt är det hemma hos vänninan. stora panorama fönster från golv till tak som vätter ut mot havet. åhhh det kommer bli så snyggt, vi håller på att inreda hennes lya. här hemma har vi målat allt kritvitt och det är faktiskt otroligt rogivande, inga tapeter, bara vitt!! jag skall försöka ta före och efter bilder hos vänninan så skall ni få se hur snyggt det kommer bli. men det kommer nog ta lite tid, soffa skall köpas och sådant tar tid här i uaaaaee, kan få vänta många månader om man beställer en soffa som skall levereras från itaaaaaaliiieeen.

igår hade vi verkligen en mys familjedag, god mat, vi bakade en dajmtårta och en smarrig paj och supportade papsen i hans studerande med vår närvaro. lilla A var med oss hela dagen, maiiiiden sov nästan hela dagen, efter sent nattsudd med vännerna.

nu är det trädgårdsfix igen, det känns som att jag gör samma vända som förra året, som tur var i mindre skala. för enkelhetensskull så blir det beiga stenar i hela trädgården igen. noll underhåll, slipper vattna och klippa gräs. ingen trädgårdsmästare behövs, baksidan är grön och fin och full av vackra växter och palmer som ingår i husets hyra.

jag skall njuta ordentligt av min sista lediga dag, imorgon smäller det. jobbet drar igång, vi får se hur det går att vara borta så mycket. barnen, lilla bäbis A är min största oro, men jag får utvärdera efter en månad.
det skall i alla fall bli kanon kul att äntligen gå "back to business".
det är på tiden för en energistinn människa som jag, samtidigt som jag har sett till att ha mkt att göra här i hemmet med många människor som behöver andlig och lekamlig föda.

men lite ytlig business kan ge en god balans i livet...vi får se, pröva och det kommer visa sig. sättet jag har fått jobbet är i alla fall gudabenådat, så något måste ändå vila bakom det faktum att jag skall dra ut.

ok, ni hör att jag sitter här och ljudligt resonerar med mig själv, jag vill verkligen att det skall bli rätt.
man kan ju bli så attraherad och uppslukad av det komersiella när man väl är där. jag känner mig själv, allt eller inget!!!!! sedan kommer man hem och är helt uppslukad av affärerna och taggar sig själv så hårt att man inte ser alla här hemma, som faktiskt är nummer ett i livet. verkligen högsta priorietet.

tänk så här, barnens liv svischar förbi i ett ögonblink, ditt liv kan alltid plockas upp när barnen står på egna ben, för skulle GUUUUD vara så liten att han inte kan ge dig och mig ett spännande liv bara för att vi reserverar 20 år till våra barn????? så har jag resonerat med mig själv många gånger de sista åren. när jag var ung så bara ville jag vara därute och visa mig själv att jag faktiskt kunde trixa fram ett lysande liv och ta hand om mina barn. och ja det kunde jag, tyckte jag då, men nu kanske jag förstår vad det var folk försökte säga till mig, men man måste på något sätt gå i terapi med sig själv och själv få en egen övertygelse innan man kan ta steget. 
och låte GUUUUUUDDDD får tid att verka, det kan bara den egna viljan ge utrymme för. och om man har bestämt sig för att man mår bäst att får vara därute och självförverkligna sig själv, då har man stängt dörren för GUUUD at verka.  
så nu när du som läser detta kommer ner hit och får förmånen att leva lyxhustru liv så skall du ta det, du är priviligerad!!!! borde kanske skicka detta på din inbox, men fick bara ett flöde här på bloggen så nu får det stå kvar. du kommer bli en knock off i det du gör, men först skall du ta till vara dina små sötnosar och njuta av det faktum att du har ett liv som är få förunnat.
ser fram emot att träffa dig, vännen!!!!!!!!!!!!

det var flödet för idag!

so long
 







Juuuiccccy Cooouuutuure!!

mina söta döttrar skall göra en JC design åt mig. ville inreda ett rum i huset med JC färger, men insåg att man måste ha ett megastort rum för att det skall se riktigt snyggt ut. minst ett 100 kvm rum krävs om det skall bli bra, så det får bli ngn annan gång i livet.

vi får se vad som kommer ske här........?????

MYSDAG MED MIN BFF!!

igår hade jag och min bff en riktig mysdag, drog först till ett ruggområde här i D där man kan få allt fixat. fantastiskt snygga tapeter finns i stora mängder, och vänninan som skall inreda sin våning hittade otroligt snygga tapeter.
så nu skall det inredas. sedan drog vi till aaattiii en möbelbutik där vänninan nästan köpt alla sin möbler. jag har varit där en gång förut, men gick ut lika snabbt som jag kom in. dining stolarna som vänninan köpt stod tjusigt uppradade och jag smygtittade på prislappen som fick mig att kippa efter andan. 9000 sek per stol..hick!! och hon har 8 stolar och vill ha två till. hon försäkrade mig dyrt och heligt att hon köpt dom på super rea, men från och med nu vill inte jag sitta och glufsa i dom där stolarna mer. jag behöver nog en vandrande försäkring om jag skall äta middag där igen.
sedan hittade hon ett sminkbord som hon tyckte verkade intressant, visst snyggt och minimalistiskt...vi frågade glatt om priset med kroknade när svaret kom. 100 000 sek för ett sminkbord. där tog till och med vänninan ett steg tillbaka.

aaaatttiii, har otroligt vackra möbler men inte för en buffel familj som oss. verscaceeee, feeeenddiii står uppradat och allt ropar "kom och ta med oss hem".

sedan tog jag med vänninan till min värld, där man kan får gardiner uppsydda för små slantar och där jag prutar och har mig, njuter nästan av att åka dit, för man gör affärer på äkta mellanöstern vis.

det är bullrigt, skitigt, dammigt och allt är upp och ner. jag gömmer alltid bilen och promenerar en bit extra, så att mina prutmåner skall ha lite mer potential. min pappa följde med mig några gånger till detta udda ställe och han blev utstírrad och massor av människor kom fram och försökte tigga av honom. men vi smälter in, svartskalliga som vi är och ingen försöker lura oss, men den gången pappa var med försökte dom lura oss, bara för att han var med!!!!!!!! så är det att vara västerlänning i de svartas värld, man skall smälta in. tänk var märkligt det är.
jag gick tillbaka och redogjorde att dom inte kunde lura mig bara för att min vita pappa var med, dom gav mig genast alla pengar tillbaka och skämdes så att dom höll på att döööööööö!!!!!!!!

tapeter och gardiner tickades på listan och en vända möbler reserverades.
sedan drog jag ut på taxitur med barnen. det blev en runda kring hela stan, men fördelen är att nu kan vi ta en tur var, jag och vänninan. hon tog en riktning och jag den andra. så skönt, hälften att köra..jipieeee!!!

i väntan på barnens nattsudd så snodde jag ihop en smarrig middag, getostgratinerade rödbetor med sesam frön, laxsallad med quinona och till efterrätt blev det haegen dagz med kolasås. vi mumsade och njöt, sedan var klockan halv tolv och midnatt och det var dags för nästa runda ut på stan.

mannen jobbar hårt nu, väldigt hårt, inte helt ovanligt. men han är förnöjd och glad så länge businessen rullar på!

nu har jag precis tränat klart i vänninans super gym, njutit av havsutsikten och svetten som porlat nerför kinderna. varje fredag har jag ett undervisningspass med min kära maidfamilj, det är så inspirerande. vi lyssnade först på en predikan "the theme of your life"!!! så viktigt och så avgörande, att ha rätt tema för sitt liv.
 
lev inte livet bara på en höft, lev livet generöst mot andra människor och var utgivande så blir du forfilled. att fokusera på yttre mål i livet som att uppnå än det ena än det andra, skall vara sekundärt, nummer ett skall vara, betjäna människor, ta tid för människor, always walk en extra mile och visa människor dit engagemang. om du inte visar engagemang så får du bara sofistikerade relationer och dom ger inget evighetsprespektiv.

fokusera på att människor skall få disciplin i sina liv, ordning och reda.
pratade med några tyskar i veckan som har haft mkt att göra med syd korrreeeannner. och än en gång fick jag mitt DNAAAA bekräftat. märkligt det här. dom sa, syd korreeaaaner är svåra men så snart man förstår deras tänk så finns det nog ingen nationalitet som man kan göra riktigt bra business med. dom är så effektiva och framgångsrika i det dom vill ha utfört. däremot är det svårt att jobba med dom, för om inte riktlinjerna följs så har man förlorat affären, flexibilitet är inte aktuellt. precis osm stackars papsen fick erfara i våras. tyskarna fortsätter, "men vi vill gärna att du ser till att arbeta med dom, för deras budget är välpackad och dom har enorma paket för sina anställda".
så jag summerar, nu förstår jag varför det är så många asiater som bor i dom här fethusen här på paaaalmmmmeeeen, det är syd korreeanerna:=)
men när till och med tyskarna som egentligen är brutalt rakt på sak, framför en sådan presentation för mig, då hajar jag. man kanske inte är så svensk ändå....som mannen alltid hävdat, "du är inte svensk och inte jag heller", så sant så sant!!!

ok, nu har jag filosoferat klart här på bloggen, nu skall jag kasta mig in i duschen, svida om och hjälpa vänninan att styra upp hennes beachfront place.

so long!!!


FIKA!!!

Helgen blev en riktig fika helg. Några vänner kom över på fika och jag snodde ihop tre sorter på en timme. Banankaka, cheesecake och rosa cupcakes. Allt gick som smör i solsken så jag hann inte ens dokumentera bakverken, det såg faktiskt väldigt smarrigt ut. Nästa gång skall jag dokumentera.

Vi pratade och umgicks till halv tre på morgonkvisten. Vänninan är min svenska regeerrrringskontakt och super smart, hennes syster hade gått och vunnit priset som årets ekonom i Sveeerrriiiigeee. Tjejer med huvudet på skaft! Priset till systern var en topp tjänst för Ammmerrrriiicaan Exxxpresss, ett år i svenska huvudstaden och ett år i Neeewwww Yooorrrrk ciiity. Vadå bra start på karriären, endast 23 bast.

Min man är också smart, som ni vet! Första gången han såg vänninan här i D så frågade han mig senare, den där tjejen är smart, hon verkar välutbildad??? Utan att ens pratat med henne, utan endast hälsat så hade han snappat upp att tjejen var smart. Jag analyserar aldrig om folk är smarta, jag analyserar bara vilket hjärta dom har.
Men till saken hör att hon dessutom är väldigt svart och vit den här tjejen, vilket gör att vi matchar varandra bra.
Coolt att hon kan jobba som diiiplooommmaaaat! Det kanske var den karriären man skulle satsat på, alla dippplooomaaater verkar vara "svart eller vit" karaktärer.

Lilla A har varit med momo hela dagen idag. Hon är verkligen världens coolaste bäbis, och super uppfostrad när hon är med mig. Hon rör sig inte en millimeter i fel riktning, men så fort någon annan skall ta hand om henne, så skriker och gormar hon för fulla hus. Tänk vad viktigt det är att uppfostra barnen när dom är riktigt små. Jag började uppfostra mina när dom var 6 månader, och detsamma har jag gjort med A.
Men hon uppför sig bara väl när hon är med mig..hmmmm, det här kan bli ett långt filosofiskt inlägg om barnuppfostran, men jag tror inte jag skall gå in på det inatt. Det får bli ett annat inlägg.

go natt!!!!!!!!!



NEDRÄKNING!

Snart kommer bästis vännerna tillbaka...jag lääängtar!!! Igår var vi på tjej runda och killarna drog iväg på sin hårt bevakade herrmiddag. Där inga damer är välkomna.....en av vänninorna slank med en gång, men det var inte populärt, det blev uteslutning av den mannen för ett tag framöver....SANT! Så han kommer nog inte ta med sig sin fru någon fler gång..LOL! Mannen slet sig loss från sina hårda studier och passade på att lufta sig lite med grabbarna.

Vi åt asiatisk plockmat och njöt av tjej samvaro och mys. Pratade bland annat om hur viktigt det är att man har  en, max två riktiga vänner. Som vanligt så tror vännerna att jag är en så där allätare som umgås med många på samma sätt, kan inte blir mer fel än så. Dom blev förvånade när jag redogjorde för dom att jag hade många bekanta vänner men, max en till två riktigt nära. Tänk att man kan inge en så felaktig impression, well well nu fick dom i alla fall veta att så är inte fallet. Vi har ändå känt varandra över ett år, men tydligen utstrålar jag nog annat än det som fyller mig på insidan...???

På väg till utekvällen passerade jag några ungdomar...som hojtade när dom såg mina Chaaaaaneeeel boots, jag kände mig som värsta tonårsbruden, men framme vid vakten till utestället så insåg jag genast att min resterande outfit ropade tant medelålder....dom ville ha leg av min dotter men inte av mig. Skönt för min dotter som är rätt så trött på frågan om vi är systrar. En bekräftelse på att hon ser yngre ut än mig..LOL!

Mina vänninor beklagade sig för mig att dom måste börja klä upp sig mer, en mkt förmögen brittiiiiisk tjej som var med i går, vars familj äger ett flygbolag....!!!! redogjorde för mig hur hennes garderob alltid var för uppklädd när hon bodde i Loooondoooon men här i D känner hon sig som gråa musen när hon tittar in i sin garderob. Så shoppingdag bokades framöver och ekipering av tjejerna. Vi skall plåta bilder på den brittissska tjejen och skicka till hennes gudmor som är en indiiiiisssssk prinsesssa, och äntligen kommer hennes gudmor godkänna hennes ekipering, trodde hon i alla fall. Nåväl vi får väl se????
Det är D livet i nötskal, alla anstränger sig lite extra, det må inte vara Sverrrrigeee hipt men det är lyxigt elegant, oavsett om det är en vanlig torsdagskväll.
 
Vi hade en givande kväll, mycket givande!

Idag har jag arbetat och suttit med mina skönhetsjobb, det blir bra det här. Många häftiga nyheter och mitt favorit märke Guuueeerrrlain har alltid mycket roligt på gång.

Barnen har dragit iväg på till Atttttlantis med sina kompisar och förnöjer sig med vattenparksbus hela dagen och natten, dom stänger klockan 23 ikväll. Sådant sker bara här i D!!! Här kan man göra allt in på småtimmarna, shoppa, äta, bada i vattenpark och kolla på bio. Man behöver typ aldrig gå och lägga sig om man inte har behov för sömn.

Bästis vännerna kommer snart hem, äntligen....nu är dom i Sannn Fraaanssisco och fyller sina väskor lite till. Det skall bli roligt att se hur många väskor dom kommer hem med.
Häromdagen berättade jag för några hur mycket bästis vännerna shoppat, som vanligt för att kolla folks nivå av avundsjuka..och som vanligt så kommer det avundsjuka kommentarer som "men hur skall dom få plats med allt i sitt hem".....osv. Min bästa kvalitetsmätare....av människors lycka eller avundsjuka över andras framgång.
 
När vännerna kommer hem så skall vi ha en reuinion middag, äta gott och prata sommarminnen. Njuta av varandras närvaro och börja planera höstens aktiviteter. Ett cocktail party i vänninans våning väntar och om jag känner henne rätt så vill hon att jag hjälper till, det skall bli en ära och heder att få hjälpa till med den festen.
Ser fram emot det!

Just nu saknar jag rutiner, har flaggat för det förr och gör det igen. E längtar att få börja skolan varje dag och så gör också hans kompisar. Vi saknar vardagen, tänk att man kan sakna vardagen. Det känns helt överflödigt att åka ut på någon festlig middag eller något annat nöjesliknande aktivitet när man inte lever i vardagen. Tänk vad konstiga vi människor är, vi måste ha balans. Kontraster berikar som jag upprepar over and over again.

Det är tyst i huset, mycket ovanligt. Lilla A med familj är på semester, dom har åkt till vänner och sovit borta i helgen. Tänk vad tyst det blir när man bara är basfamilj, annars sjuder det ständigt av liv i detta hus, 10 personer som vi nu har varit i huset i en månads tid. Pappa åker snart hem, och det har verkligen varit så roligt att ha honom här, vi har inte flängt runt så mycket med honom, han börjar bli gammal, det märks. Man får ta det lite lugnare än förr i tiden. Mycket vila och mycket läsning har det blivit för honom, det är bra för när han kommer hem så är det bakning varje vecka och fullt med folk i huset som dagligen kommer på besök.
Han behöver lite lugn och ro.

Nu skall jag nog ta och fundera ut en liten utflykt för mig och mannen, han har läst hela dagen lång så han behöver luftas lite. Kanske en liten tur till Attttlanntis, vi skall ju ändå plocka upp barnen där i natt.

Hur har din helg varit???? Skriv och berätta!!!

So long!



CIIIIIAAAAAAA!!!

Jag har aldrig förr veterligen mött en CIIIIAA agent men efter filmen SAAALLLT så har jag verkligen tänkt på fenomenet mer än någonsin. I går var en så där sjukt rolig dag.

Dagen började med lunch hos vänninan som hade dukat upp så fint, vi åt och njöt av maten, delade sommarhistorier och tittade på hennes vackra bröllopsbilder. Sedan skojade vi med vackra K som är purser på Emmmiiiraattes, kabin boss. Hon har arbetat för Emirraatees sedan 1996 så hon tillhör den lilla skara som faktiskt varit här i D innan allt transformerades. Det är alltid lika roligt att sitta och lyssna på alla hennes galna historier, hon har en hel del att berätta, hon borde skriva en bok om allt hon varit med om.

Numera består ju första klass på Emmiiirratteees, av ett eget litet rum som man kan stänga om sig, med säng, stor TV och maxad service. Där händer både ett och annat under alla dessa flygturer. Men det skall inte jag avslöja, för det kommer ju hennes bok avslöja.

Efter alla dessa år är denna vackra kvinna fortfarande singel....med ett långt förhållande bakom sig som hon avslutade för drygt ett år sedan. Vi kom snabbt in på spåret att vi skulle försöka hitta en lämplig blivande man åt henne. Innan vi skiljdes åt så föreslog värdinnan att vi skulle gå ut tillsammans på kvällen och se om vi kunde hjälpa K lite på traven. Sagt och gjort, vi drog ut på kvällen. Jag kände väl sådär för utgången men kände ändå att det skulle bli roligt att umgås mer med dessa härliga tjejer.

När vi kom ut så får jag som vanligt en så där tacksam känsla! Tacksam att jag inte behöver leva det där tomma utelivet, i den där äckliga köttmarknaden och den där sunkiga atmosfären. Men vi åt gott och njöt av varandras sällskap. Osmidiga killar glor och kommer fram med misslyckade no no fraser, kan inte fatta att vissa killar är så bakom flötet, deras mamma har nog inte lärt upp dom hur man skal formulera sig.
Något att tänka på för sonens del.

Hur som helst så tryckte jag och vänninan upp vigselringarna i fejset på dom, slutdiskuterat!
Stackars K fick dras med dom lite till men till slut lyckades hon skaka av sig dom.

MEN, så kommer en riktigt dragen A fram och börjar prata vettigt, trots att han är så dragen. Han berättar både det ena och andra som han säkert ångrade senare, avslutade varje mening med, "I am not allowed to say so much more". Efter några minuter så kommer hans vänner fram och presenterar sig och dom är klara i knoppen och inser att den dragna killen avslöjat för mkt, dom börjar genast cover up för sin pratglade vän. Men det är typ för sent.

Klockan blir två och stället stänger, jag och vänninan har lyckats med vår mission! K är engagerad, och killarna skall joina in på vår nästa UUUnniiiitted träff på AArmannniiii Hotttteell!


IFFFTAAAR!


En vännina ringde och bjöd med oss på Iffftaar igår, kul! Under dessa år här i UAAAEEE så har vi aldrig varit på någon Ifftaaar. Papsen går varje höst på ett flertal Ifftaaar och jag har haft möjligheten att få följa med, men avstått. Dessa sammanhang kan bli ganska stela så jag bara orkar inte sitta av en hel kväll, om jag absolut inte måste!!
Men igår var det med goda vänner och vi drog ut till Attlantttiiiis. Ifttaaar är de lokalas stora julbord i lyxklass, som dom äter varje kväll under raaamaaadaaan. Ugghhh...så mycket mat, jag avböjde genast att äta hela paketet, lyckades böna och be att bara behöva äta och betala för den "kalla delen". salladerna.

Vi åt med måtta, stolt över mig själv! Brukar alltid äta för mycket på dessa magnifika buffeer.



Idag är det dags för reunion lunch med ett gäng vänninor, folket är tillbaka i stan och vi skall summera sommarens äventyr. Vänninan som bjuder på lunch har gift sig i sommar, köpt ett hus i Svedala och varit på tidernas bröllopsresa..lyxkryss med Seeeeaaaborn. Jag promotade glatt Rooooyyyaaall Carrribbbean men det framstod nog som rödstrumpesmörja för dom, dom valde det elegantaste i kryssningsväg, med ett fåtal resenärer ombord och champagne som flödar från morgon till kväll, inget som fyller ngn funktion om man inte är en drinkare. Så det blir nog mycket fina bilder och historier under dagen.

So long!



Fascinerande!

SALT...best movie ever!!! So amazing, jag saknar ord. Jag kan inte få nog av filmen. Den är ju bara helt jag i ett nötskal. Joooliiie är världens vackraste kvinna och jag skulle oavkortat valt samma roller som hon, OM jag hade befunnit mig i Hwoooland.

I kväll drog vi iväg hela stora familjen och såg på denna grymma film igen. Hela maidfamiljen och vår senior maid som typ aldrig går på bio, var helt thrilled! Det coolaste är att Joooliiiee till och med gjort stuntjobben själv, helt ofattbart, vilken kvinna.


Jag har alltid varit så fascinerad av allt som har med mafioso, ciiiia, spioner av olika slag...nästan läskigt. Våra grannar en gång i tiden var garanterat "one of them", vissa saker kan man lukta sig till när man möter människor ute på fältet. Dom finns ju överallt runt omkring oss, kanske våra närmaste vänner är "one of them"....who knows??? 

Min kära pappa, fullkomligt njöt även denna gång, trots att han inte förstår engelska. I dag har jag varit och träffat lite svenskar som kommit tillbaka till D. Alla verkar lättade att vara tillbaka, det är ju trots allt positivt. Svenskarna jag träffade idag har dock hus i Spaaaniiien, där dom vistats större delen av sommaren. 

Snart är livet tillbaka till det normala även här i D! Jag nästan längtar att komma in i vardagsrutinerna igen, det är något speciellt med att ha rutiner, blir viktigare och viktigare ju äldre man blir.
Förr i tiden gled jag bara runt, barnen hängde med i mitt intensiva tempo, men allt ordnade sig till slut. Numera har jag nästan en skolmatsedel, planerar måltiderna minutiöst för varje vecka, planerar allt utom mina aktiviter. Där skall inga stereotypa rutiner få ta död på spontaniteten. Har smått svårt att anpassa mig efter folk som planerar varje minut i sitt liv, med nästintill zero flexibilitet. 
Nej, så länge spontaniteten lever så lever pulsådern ett aktivt liv. Det är fart och fläkt och man kan aldrig bli uttråkad av livet.


Så här mkt mat får man njuta av när man spontant träffar sina vänner för en bakelse och kaffe som senare slutar i brakfest med DJ, massor av mat, levande dans och härligt umgänge.

Just därför skall man inte planera för mkt!!

So long!

 

LÄRORIKT!!!

På hemmaplan väntade flytt och massor att rodda!! Phewww....det orkar jag inte dokumentera idag, även om det kanske tar ett par veckor innan man kommer in här på blogg.se så får det bli en annan gång.

Däremot måste jag dokumentera mitt fantastiska samtal med min vän Kaaattjjaaa!! Hennes liv är verkligen som en bibelhjältes liv, fast på ett litet annat sätt. Hon är ju inte frääälst än.....men man märker att GUUUD håller sin hand över hennes liv. Lång historia kort, under sommaren har hon varit tvungen att ta farväl av sina fyra barn, som förflyttades till ett annat land. Maktlös på sätt och vis och mkt tårar, det finns nog inget mer fruktansvärt än att förlora sina barn på detta sätt, dom lever dock, så döden vore väl det värsta.

K ringer mig och jag frågar hur hon mår och hur livet är. Hon berättar innerligt, samtidigt som hon säger, men vet du SCOhannna som hon säger med sin accent. " så länge vi alla är friska, lever och jag kan hålla mitt huvud över vattenytan så är jag tacksam. under året som gått har hon tagit cert till personlig tränare och har nu fått massor av lokala förmögna kunder. hon kämpar på och hon har ingen aning var hennes man är, han är inte med hennes barn, dom är placerade i palatset i L med hennes svärmor och svåger.

Denna kvinnas kamp är makalös och jag står i full beundran inför hennes sätt att alltid se framåt, att alltid fokusera målmedvetet, att inget kan sänka henne, inte ens om hennes barn tas ifrån henne.
WOW.....jag är såååå imponerad!!! den dagen satte jag mig ner och tänkte igenom mina futtiga strapatser i livet och skämdes plötsligt över dom FÅ GÅNGER  jag uttryckt någon form av klagan. För jag HATAR KLAGOMÅLS ATTITYDER!!!! det finns så mkt vi har att vara tacksam för, vi är så lyckligt lottade!

så om du sitter i skiten, omge dig med människor som har det värre, jag har sagt det förr men säger det igen. du blir tacksam och ödmjuk inför dina egna småproblem. Kaatttjjjjaaa var gift med en mkt förmögen man, men idag, får hon inte en spänn från honom, hon har förlorat sina barn, hon hade ingen utbildning, ingen arbetslivserfarenhet, men hon reste sig upp ur skiten och vägrade låta någon trycka ner henne i skoskaftet.
Idag har hon ett jobb, skaffat sig en utbildning, flyttat in i ett litet rum hos några vänner.....men är ändå väldigt tacksam och glad över sitt liv, HON VÄGRAR LÅTA NÅGON TYCKA SYND OM HENNE!!!!!!

Hennes mål är nu att arbeta och slita ihop lite kapital så att hon kanske någon gång i framtiden ha råd att ta tillbaka sina barn, med allt vad det innebär i rättegångskostnader och skolavgifter. Hon hade inte en chans att fajta för sin rätt till barnen, inga rättigheter i detta land inte, det är bara Sveeerrrriiiggeee som har så välordnade föreskrifter hur och vad man får göra med sina barn sinsemellan. Här har man INGA RÄTTIGHETER om man är gift med en mäktig man som styr och ställer som han vill, och själv inte har ett eget kapital, så man kan fajta i domstol. Hennes minsta lilla C är bara 9 år och älskar sin mamma mer än någonsin, han är mkt mammig lill killen. Jag ber att dom ärr som skurit sig in i hans liv skall övernaturligt utraderas. T som är 11 år är mer självständig men fortfarande, mamma är mamma. Tonårsbarnen 14 och 15 behöver också sin mamma, äldsta sonen N 15 står väldigt nära sin mamma. Dottern A är en stark tjej, men mitt i en tid då mammor är ovärderliga. 
Hjälp till att be för dessa barn och denna starka kvinna, välsigna pappan trots hans handlande. Jag tror på en förändring för denna familj inom en snar framtid. 


det är därför hon är min hjältinna!!! och en av mina finaste vänner.
jag har sagt lite obekväma sanningar åt henne, hon har blivit lite sur men reser sig alltid och är alltid redo för nästa rond.
nu har hon lovat att hon skall skriva en bok om sitt liv, det kommer bli en bestseller för hennes liv innehåller spektakulära saker.
ena dagen med 200 000 sek kontanter i väskan, andra dagen utblottad.
kontrasterna ger livet mening.

LOVE!


RSS 2.0