Hem Filmregister
Happy Feet
Original title: Happy Feet
Category Barnfilm , Tecknat
Year: 2007
Country: USA
Time: 104 minutes
Director: George Miller
Custom1 Ei ID Märkt ännu
Available: DVD
Audio format: Dolby Digital 5+1
Video format: 2.40:1
Covers [Please log in before downloading the covers]
 
Plot:

I Antarktis, kejsarpingvinernas förlovade land, är du ingen om du inte kan sjunga, vilket är förödande för Mummel, som är världens sämste sångare. Han föddes till att dansa efter sin egen musik... steppdansa, alltså. Trots att mamma Gloria tycker att det är ganska sött, vet hon att utan en egen hjärtesång riskerar han att aldrig hitta den sanna kärleken.

Ironiskt nog har Mummels bästa vän Gloria en fantastisk sångröst och hon kämpar för att vänja sig vid hans konstiga "hippity-hoppity"-sätt.

Mummel är helt enkelt för annorlunda, speciellt för ledaren i kolonin, som till sist slänger ut honom från pingvinkolonin. Långt borta och ensam för första gången i sitt liv träffar Mummel på ett annorlunda gäng pingviner. Ledda av Ramon omfamnar de genast Mummels coola danssteg och välkomnar honom till gruppen. Med hjälp av gänget och gurun Manfred, en galen klipphoppande pingvin som besvarar alla livsfrågor till priset av en småsten, beger han sig på en resa genom karga landskap. Under resan och alla äventyr lär sig Mummel till slut att vara sig själv. Och att hans sanna jag inte bara duger, men kan även göra en stor skillnad.

Flera kända skådespelare lånar sina röster till figurerna i HAPPY FEET, bl a den mångsidige Robin Williams, som gör fyra roller, Nicole Kidman och Hugh Jackman, som spelar Mummels föräldrar, Brittany Murphy ("8 Mile") som den åtrådda Gloria och Elijah Wood ("Sagan om ringen", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind") som den omusikaliske pingvinen Mummel.

Vote:
 
6.00/10 ( 1 Vote )
Hits: 1551
Trailer: 0 Reviews: 0 Comments: 0
Write a comment for this movie Write a comment for this movie
Author Comment

BBCode is enabled .

Insert code* Captcha Image