Hem Filmregister
Dogma
Original title: Dogma
Category Komedi
Year: 1999
Country: USA
Time: 128 minutes
Director: Kevin Smith
Cast:
Ben Afleck, Matt Damon, Chris Rock, Linda Fiorentino
Custom1 2013
Available: DVD
Audio format: Dolby Digital 5+1
Video format: 2.35:1
Covers [Please log in before downloading the covers]
 
Plot:
Loki och Bartleby är två fallna mordänglar, som efter att ha tagit sitt uppdrag med allt för stort nöje förvisats av Gud från himlen för all evighet – till Wisconsin. Men de har tröttnat rejält på sin exil i denna dödstrista håla. Av en händelse hittar de ett kryphål i den kristna trosläran, dogman, som kan hjälpa dem att ställa den kosmiska ordningen ur spel och öppna himlen för dem.

Allt de behöver göra är att bege sig till katedralen i New Jersey, som under en värvningskampanj utlovar syndernas förlåtelse till alla som vid en viss tidpunkt passerar kyrkovalvet. Det finns bara hake med deras plan – om de lyckas är Gud bevisligen inte ofelbar, och då kommer jämvikten mellan gott och ont att sättas ur spel. Vilket i sin tur innebär att all existens upphör.

En avlägsen släkting till Jesus, abortsköterskan Bethany, får därför i uppdrag av ärkeängeln Metatron att stoppa Lokis och Bartlebys återinträde till himlen. Till sin hjälp får hon två nördiga profeter, den 13:e aposteln Rufus, som ströks ur Bibeln av politiska skäl, och en musa som försörjer sig som strippa. Av förståeliga skäl är Bethany inte speciellt road av sitt heliga uppdrag att rädda jorden från undergång…

Vote:
 
9.00/10 ( 1 Vote )
Hits: 895
Trailer: 0 Reviews: 0 Comments: 0
Write a comment for this movie Write a comment for this movie
Author Comment

BBCode is enabled .

Insert code* Captcha Image